Saturday, Apr 21, 2018
HomeАЈНШТАЈНИЈААтласВидео: Папагал ќе сведочи за убиство

Видео: Папагал ќе сведочи за убиство

papagal-640x360

Обвинителите во американската сојузна држава Мичиген сериозно размислуваат како клучен сведок на судење за убиство да повикаат папагал.

Станува збор за 19-годишниот папагал Бад, пред чии очи наводно се случило убиството во семејната куќа, кога неговата сопственичка Глена Дуран со пет истрели од пиштол си го застрелала сопругот.

Семејството на убиениот верува дека африканскиот сив папагал ја знае целата вистина, зашто постојано повторувал реченици од расправијата меѓу сопружниците, пред да случи злосторството.

„Немој да пукаш, остави го пиштолот“, била една од речениците што постојано ги кажувал домашниот миленик, воедно имитирајќи го гласот на убиениот.