Monday, Jul 6, 2020
HomeАЈНШТАЈНИЈААрхеологија и Историја(Видео) Оваа црква е изградена од 40 илјади скелети

(Видео) Оваа црква е изградена од 40 илјади скелети

sedlec-ossuary-church-kutna-hora-czech-republic

Во близина на Прага се наоѓа вековна стара црква од 40 илјади скелети. Коските припаѓаат на луѓе чија желба била да бидат погребани на ова свето место.

 

cr

 

Оваа црква денес се нарекува “Црква од Коски“.