Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаВидео: Охридско езеро го потопи кејот

Видео: Охридско езеро го потопи кејот

Охридското езеро вчера се изли на шеталиштето на „Кеј Македонија” во Охрид и дел од улицата Коста Абраш пред седиштето на ”Капетанијата”. Брановите да ги прекријат со вода овие делови од Охрид не е ништо ново и е редовна појава при секој поголем бран – пишува Ohrid1.com.

Локаланта смаоуправа изготвува проект за реконструкција на целиот кеј, а според најавите на градоначалникот Никола Бакрачески , со реконструкцијата ќе се започне во 2016 година.