HomeДЕНЕШНАЕкономијаВидео од дрон: Apple Campus 2 се повеќе наликува на вселенски брод

Видео од дрон: Apple Campus 2 се повеќе наликува на вселенски брод

На YouTube се објавени нови снимки направени со дрон од Apple Campus 2 зградата која со футуристички концепт во форма на вселенски брод треба да биде новото корпоративно седиште на компанијата Apple. Видеото покажува импресивна градба која како да е преземена директно од научно-фантастичен филм.

Тоа се потврдува и во самиот архитектонски проект со спој на природата, искористување на природна светлина и обновливи извори на енергија и многу богати содржини за реалксирање и дружење за луѓето кои тука ќе работат.

Визијата за проектот е на самиот Стив Џобс, а градежните работи треба да финишираат следната година.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com