HomeДЕНЕШНАРепубликаВидео: Од царина до суд – црн пазар. Турист малтретиран во Македонија

Видео: Од царина до суд – црн пазар. Турист малтретиран во Македонија

Американскот филмаџија Рик Реј кој решил да ги види убавините на Македонија, не успеа во намерата. За тоа е виновна корупцијата во земјава и добро организираната криминална мрежа. Рик Реј, познат по филмот „10 прашања за Далај Лама“, бил малетиран од цариниците кои му го одземале дронот за снимање, а потоа низ рутинска процедура во судот платил 500 евра казна. Неговата голгота започнала на граничниот премин Меџитлија, а Рик Реј ги објавува имињата и фотографии од корумпираните цариници. Тој вели дека тоа е добро организирана мрежа за препродажба на црниот пазар. За неговиот дрон кој чини 600 долари, цариникот му кажал дека ќе добие 2000 долари. Најразочаран е сепак од судот. Тие воопшто не го прочитале неговиот исказ, а му пресудиле.

Погледнете го видеото – Македонија низ призмата на турист со опрема за снимање.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com