Wednesday, Apr 25, 2018
HomeФЕР ПЛЕЈФаул(Видео): Листа на топ 10 најлоши засилувања на Челси во ерата на Абрамовиќ

(Видео): Листа на топ 10 најлоши засилувања на Челси во ерата на Абрамовиќ

Парите го вртат светот, а со него и фудбалот како негова најважна споредна работа. Многумина од вас ќе се согласат дека парите го прават своето во оваа игра, носејќи профит на клубовите и уништувајќи го духот на спортот во исто време.

Целта ги оправдува средствата, но не секогаш. Доказ за тоа е сопственикот на англискиот шампион, Роман Абрамовиќ, за кој парите се само ситница со која некогаш може да се изигра и погрешно. Иако во првите десет години (периодот од 2003 до 2013 година) за нови засилувања има „фрлено“ неверојатни 683.75 милиони фунти и променето 10 тренерски места, не значи дека истите засилувања вределе доволно.

Погледнете ја листата на десетте најнеисплатливи засилувања кои клубот ги направил под раководството на рускио милијардер. За фанатиците на лондонскиот клуб, првата позиција сигурно не би била изненадувачка.