Thursday, Mar 22, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаВидео: Куни во Штип во потрага по храна

Видео: Куни во Штип во потрага по храна

Во Штип се забележани повеќе куни кои од своите живеалишта во дивината се преселуваат во градските средини трагајќи по храна. Од ловното здружение „Ловец“ од Штип велат дека куните се хранат претежно со глувци и престојуваат во отпадните води, но во последните години често се среќаваат и во градските средини, што асоцира на една посложена еколошка состојба. Надлежните од оштина Штип велат дека прават напори овој проблем да се минимизира.

 

Извор: Сител