Thursday, Mar 22, 2018
HomeФЕР ПЛЕЈФаул(Видео): Кога изведувањето на пенал ќе тргне наопаку…

(Видео): Кога изведувањето на пенал ќе тргне наопаку…

penaltykick

Ако постои најтензичен момент во деведесет минути од еден фудбалски натпревар, тоа е изведувањето на пенал. Притисокот подеднакво подлегнува на двете страни – играчот од кој се очекува да постигне погодок и голманот на противничкиот тим кој длабоко се надева дека топката нема да заврши во мрежата.

Навидум едноставен чин, но работите понекогаш знаат да излезат надвор од контрола. А како може да дојде до тоа? Проследете ги најсмешните и најбизарните моменти од белата точка.