Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионВидео: Хрватската полиција ги качува мигрантите во автобус

Видео: Хрватската полиција ги качува мигрантите во автобус

Околу 2000 мигранти денеска ја преминаа хрватската граница. Порталот Засе.мк известува од теренот. Хрватската полиција ги качи мигрантите во автобуси и ги превезува од српската граница до границата кај Петрово село. Унгарската полиција формираше кордон и ги подели мигрантите во групи.

Полициските службеници не кажаа каде ги носат мигрантите, но претседателката Колинда во последната изјава, рече дека нема да дозволи Хрватска да стане собиралиште на мигранти. Хрватско унгарската граница е затворена за сите патници, освен за мигрантите.