Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионВидео: Хрватска направи „бегалски камп“ на православни гробишта

Видео: Хрватска направи „бегалски камп“ на православни гробишта

Хрватите ги следат Унгарците во поглед на нехуманоста. Хрватските власти ги сместиле мигрантите на православните гробишта во Товарник, во близина на српската граница.

Канал 4 објави снимка на која се гледа дека мигрантите спијат на гробови, а хрватски полицајци го обезбедуваат местото. Бегалците немаат тоалети, ниту место за засолнување од студот, освен летните шаторчиња. Во последниве две недели, Во Хрватска, преку Србија, влегле над 51.000 мигранти. Но, огромниот број не е изговор за еден ваков морбидно нехуман третман.

Refugees sleep in Serbian cemeteryRefugees and migrants are sleeping in a cemetery near the Serbian border with Croatia.More than 30,000 migrants, many of them Syrian refugees, have entered EU member state Croatia from Serbia.

Posted by Channel 4 News on Tuesday, September 22, 2015