Wednesday, Jul 1, 2020
HomeАНТИСТРЕСШтосно(Видео + Фото) Омар е најдолгата мачка во светот

(Видео + Фото) Омар е најдолгата мачка во светот

Editorial Use Only. Consent Required for Commercial Use and Book Publications
Mandatory Credit: Photo by Alex Coppel/Newspix/REX (8823042b)
 'Omar' the Maine Coon cat  with owner Stephy Hirst during a photo shoot in Melbourne, Victoria. She started an instagram account recently and 'Omar' then got featured by 'Cats of Instagram', which led to Guinness World Records contacting her to see if the cat was the longest in the world.
Omar the giant Maine Coon cat photoshoot, Melbourne, Australia - 16 May 2017

Гордата сопственичка Стефи Хирст од Австралија отсекогаш знала дека Омар ќе биде голема мачка, но била изненадена кога и се јавиле луѓето од Гинисовата книга на рекорди и рекле дека Омар може да биде најдолгата мачка во светот.

Хирст призна дека од порано размислувала дали постои поголема мачка, но со оглед на тоа дека се уште расте, не е премногу загрижена со мерење и споредување со други мачки.

 

Мејн Кун мачката Омар бил мал кога го добила Стефи но по само една година имал 10 килограми. Откако била повикана од Гинисовата книга на рекорди, Хирст повторно го измерила и тој бил долг 120 сантиметри а тежок 14 килограми.

 

Happy #caturday!!! . . . #mainecoon #mainecooncat #gingercat #catsofinstagram #catsofaustralia #catsofinsta #mainecoonsofinstagram

A post shared by Omar the Maine Coon (@omar_mainecoon) on

Претходниот рекордер беше Мејн Кун мачката Лудо од Велика Британија, долга 118 сантиметри.