Friday, Jul 3, 2020
HomeАЈНШТАЈНИЈАКосмосВидео: Експлодираше ракетата на SpaceX при полетување

Видео: Експлодираше ракетата на SpaceX при полетување

space x eksplozija raketa

SpaceX се соочува со уште еден огромен проблем во својата вселенска програма, а тоа е пречестото експлодирање и дефекти на летата, па така вечерва повторно им експлодираше ракета од видот Falcon 9 овој пат во вселенскиот центар Џон Кенеди во Кејп Каневрал.

Компанијата на Елон Маск досега претрпе штета од стотици милиони долари бидејќи добар дел од нивните ракети експлодираа или се уништети, па ќе мора да ја засилат технологијата и да ги откријат „симптомите на оваа детска болест“. SpaceX планира да биде и првата приватна компанија која однела човечки екипаж на Марс.