HomeФЕР ПЛЕЈАвтомобилизамВидео: BMW го направи моторот на иднината – Визија која „ќе ве мрдне од умот“

Видео: BMW го направи моторот на иднината – Визија која „ќе ве мрдне од умот“

BMW секогаш изненадува, но новата визија за мотор комплетно „ќе ве мрдне од умот“. Компанијата го претстави моделот „Motorrad VISION NEXT 100“ и според нив нема да ви треба заштитна опрема за да го возите, затоа што е дизајниран за практично да не може да се падне од него.
bmw-motor
Од BMW велат дека системите на вештачка интелигенција на моторот ќе можат да го предвидуваат патот напред, а само-балансирачкиот систем го спречува да се преврти, па дури кога не е во движење. Дополнително, моторот е електричен и не произведува штетни емисии за околината. Порталот automedia.mk визијата на мотоциклот од иднината на BMW ја нарече сензационално забегување.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com