Monday, Jul 6, 2020
HomeАЈНШТАЈНИЈАДосие XВидео: Агенти на КГБ пронашле мумифициран вонземјанин во Египет

Видео: Агенти на КГБ пронашле мумифициран вонземјанин во Египет

vonzemjanin mumija2

Теоретичарите на заговори пуштија ново видео на YouTube на кое наводно во 60-тите години агенти на тогашната тајна советска служба КГБ откопуваат тело на вонземјани старо 13.000 години во катакомба во Египет. Според наводите Советите биле заинтересирани за вонземска технологија која ќе им помогне да доминираат во трката со вооружување против САД во екот на Студената војна.

vonzemjanin mumija

Како што добро знаеме од историјата Советскиот сојуз се распадна, а САД прераснаа во неоспорена воена сила, па можеби пријателчињата од вселената и не биле од голема помош. Исто така теоријата тврди дека овие вонземјани им помогнале на Вавилонците да напредуваат цивилизациски, а дека на Еѓипјаните им откриле како да ги изградат пирамидите.