HomeДЕНЕШНАРепубликаЅвезде Гранд и Пинкове ѕвезде ќе има, ама не и Фолк фест Валандово

Ѕвезде Гранд и Пинкове ѕвезде ќе има, ама не и Фолк фест Валандово

Забраната за емитување на македонската музика станува се поизразена и телевизиите и радијата се принудени целосно да ја променат програмската шема, без спотови, музички емисии и музички блокови со песни на македонски јазик. ЗАМП се незадоволни од односот на Министерството за култура кое не ги почитува авторските прави и соработката е влошена од 2013-та со неисполнување на обврските. Исто така ЗАМП обвини дека овозможено му е на паралелното здружени СОКОМ МАП да наплатува за авторски права.

falandovo-fest

Забраната за емитување на македонска музика го откажа и Фолк фест Валандово бидејќи МТВ не смее да го емитува, а без телевизиски пренос изведувачите немаат мотив да настапат. Од друга страна пак, на телевизиите сепак, ќе се емитуваат музичките емисии од соседството како Ѕвезде Гранд и Пинкове ѕвезде откако се воведе забрана за емитување и на српски изведувачи.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com