Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаВанчо Каргов повеќе не е прв инспектор, оди во дипломатски води

Ванчо Каргов повеќе не е прв инспектор, оди во дипломатски води

Вачно Каргов ќе се повлече од функцијата претседател на Инспекцискиот совет институција која е во состав на владата и служи за надзор на инспекциските служби. На негово место како вршител на должност е назначена Иринка Ќосева, а објавен е и оглас за избор на нов претседател. Каргов според последните информации најверојатно ќе ја продолжи политичката кариера, но овој пат во редот на дипломатите и се уште не е откриено која ќе биде неговата следна позиција.