HomeДЕНЕШНАЕкономијаВан Хол и владиниот економски тим ги повикаа белгиските инвеститори

Ван Хол и владиниот економски тим ги повикаа белгиските инвеститори

Владиниот тим за привлекување на странски инвестиции на економскиот форум во Антверпен ги претстави можностите за влез на белгиските компании во Македонија кои покажале почетен интерес за започнување на бизнис. belgija investiciiНа презентацијата предводена од вицепремиерот Зоран Ставревски и Висар Фида директорот на Агенцијата за привлекување на странски инвестиции е промовирана поволната бизнис клима во Македонија, позитивното искуство на досегашните странски инвеститори, како и обученоста на работната сила.

Најголем адут е присуството на белгиски Ван Хол кој веќе работи на втор производствен погон. Токму Филип ван Хол им порача на своите колеги од фламанската бизнис заедница во Белгија да ги разгледаат можностите за инвестирање во Македонија поради добрата соработка со владините институции и големата поддршка.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com