HomeГИГА БАЈТПЦВакви фотографии не смеете да објавите на фејсбук

Вакви фотографии не смеете да објавите на фејсбук

Доколку сакате да се заштитите себе и своите блиски, воздржете се од објавување фотографии со следниве содржини:

Број на билет, инстаграм полн со фотографии од летовите на корисниците. Избегнувајте го ова, зашто преку шифрата за резервација, измамниците можат многу лесно да дојдат до вашиот број на телефон и слични лични податоци.

Не објавувајте слика од вашиот паричник, кредитна картичка и слично. Професионалните е- маил треба строго да биде заштитен и доверлив, зашто не смее да се објавува на социјалните мрежи. Фотографии од малолетни деца, без дозвола од родителот, старателот, не треба да објавувате. Интернетот е полн со предатори.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com