Thursday, May 24, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаУтре нема да се наплаќа на патарината Петровец

Утре нема да се наплаќа на патарината Петровец

Поради снимањето на филмот „А фонд“ на француската продукциска куќа „Чик филмс“, наплатната станица Петровец утре ќе биде затворена во периодот од 5 до 18 часот, но нема да има прекин во сообраќајот на автопатот.


„Автопатот нема да биде затворен за сообраќај, туку ќе има соодветна патна сигнализација која упатува на заобиколување, со тоа што наплатната станица нема да врши наплата“, соопштува Автомото сојузот на Македонија.