HomeДЕНЕШНАРепубликаУтре е неработен ден, ќе засадите ли дрвце

Утре е неработен ден, ќе засадите ли дрвце

Вкупно 503,89 хектари со 2.611.143 милиони садници ќе бидат пошумени со утрешната, 17-та акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“.

Како што информира Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), акцијата ќе се спроведува на 60 локации во 30 подружници (катастарски општини), а за пошумување ќе се користат црн и бел, бор, багрем, јасен, јавор, чемпрес, аризонски чемпрес, смрча, дуглазија, даб, питом костен, дива круша, црн орев.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com