Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРепублика(Видео) Уште еден споменик во центарот на Скопје: Неџат Аголи на скопскиот плоштад

(Видео) Уште еден споменик во центарот на Скопје: Неџат Аголи на скопскиот плоштад

Nedzat Agoli spomenik

Споменикот на Неџат Аголи, кој на 21 мај годинава беше донесен од Фиренца заедно со спомениците на поетот Јосиф Багери и Пјетер Богдани е наместен на постаментот пред зградата на Телеком, пренесе А1ОН.

Иако Аголи беше донесен во мај, се чекаше да се подготви постаментот, па потоа да биде поставен.

Инаку, Неџат Аголи е прв Министер за здравство во владата во 1945 година.