Sunday, Apr 5, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаУставниот суд на летен одмор до септември

Уставниот суд на летен одмор до септември

ustaven-sud-5

Уставните судии нема да заседаваат до септември што значи дека во скоро време нема да решаваат по иницијативата за оценка на уставноста на законот за специјалното јавно обвинителство, но и за други актуелни и жешки теми.

Со оглед на тоа дека политичката сцена е премногу бурна и ни се случуваат мини кризи преку ноќ паузата на Уставниот суд може и да биде прекината со итна седница доколку тоа е потребно.