HomeДЕНЕШНАПолитикаУставен суд одлучи дека не може да одлучува за крстот во Бутел

Уставен суд одлучи дека не може да одлучува за крстот во Бутел

Уставниот суд донесе одлука дека не е надлежен да решава за уставноста на постапката за поставување на крст во општина Бутел која произлезе по иницијативата на Светскиот македонски конгрес, а предизвика меѓуетнички тензии, како и напад врз Тодор Петров.

Zijadin-Sela-str

Уставните судии гласаа за отрфлање на иницијатива за оценување на струшкиот градоначалник Зијадин Села со што спорот околу поставувањето на крстот ќе падне или на локалната самоуправа или на Управниот суд доколку се јави страна која ќе го оспори.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com