Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеУрнатините на Езерце префарбани, објектот се уште во руини

Урнатините на Езерце префарбани, објектот се уште во руини

zolta-scena1

Урнатините на некогашниот ресторан Езерце долг период го нагрдуваа градскиот парк и потребна беше било каква интервенција. Затоа општина Центар ангажираше архитекти за преуредување на просторот кој сега е обоен во жолто и ќе може да се користи за уметнички настани.

Во секој случај локацијата треба и добро да се обезбеди бидејќи преставуваше импровизиран тоалет, како и место за преспивање на бездомници. Од општина Центар ја обвинуваат Владата која се уште не дала дозвола за уредување на објектот од политички причини и затоа ова е привремено решение.

Извор: porta3.mk