Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаУНХЦР размислува да ја донесе Анџелина Џоли во посета на мигрантите на границата со Грција

УНХЦР размислува да ја донесе Анџелина Џоли во посета на мигрантите на границата со Грција

angelina jolie

УНХЦР е во преговори со холивудската ѕвезда Анџелина Џоли, која воедно е назначена за специјален претставник на високиот комесат. Џоли како амбасадор на добрата волја имала повеќе од 40 посети низ светот, а од седиштето во Женева сакаат да ја донесат со цел да придонесе за изнаоѓање решенија за бегалците кои се раселени поради конфликти.

На крајот од септември, бегалците на грчко-македонската граница ги посети британскиот актер Орландо Блум. Посетата беше дел од неговиот ангажман како амбасадор на добра волја на УНИЦЕФ.

извор: vest.mk