Thursday, Mar 22, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонUMi Zero 2 ќе го брка рускиот Yota со два екрани

UMi Zero 2 ќе го брка рускиот Yota со два екрани

Кинезите развиваат се подобра и подобра технологија, а покажуваат и дека знаат да ги следат новите трендови. UMi Zero 2 се развива токму во тој правец најавен како нов кинески смартфон со два екрани од кои едниот е регуларен LCD дисплеј, а вториот е резервен со e-ink технологија слично како кај рускиот Yota Phone.
UMi-Zero-2-teaser-2
Освен за двата екрани нема подетални информации за целосната листа на спецификации на UMi Zero 2, но се претпоставува дека ќе припаѓа на висосата класа што значи моќен хардвер, користење на Android Lollipop и издржлива батерија по нешто пониска цена од конкуренцијата.

 

 

 

извор:Телефони.мк