Monday, Apr 23, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаУлтиматум до Ректоратот на УКИМ – Багерите си работат

Ултиматум до Ректоратот на УКИМ – Багерите си работат

ukim

Студентските организации ќе имаат мал временски период да го демонстрираат незадоволството од нетранпарентното работење на Ректоратот на УКИМ и им упатија ултиматум до четврток да добијат одговори за предвидената изградба на два нови факултети во склоп на нивниот кампус каде нема доволно простор за сите, а при тоа беа исечени 47 дрва.

sadenje-drvca-ukimСтуденсктиот пленум и организацијата Мугри се повлекоа од блокирањето на Ректоратот, со надеж дека ќе добијат можност да ги прикажат своите ставови и зошто сметаат дека ФФОСЗ и ФИНКИ треба да се изградат, но на соодветна локација каде сите студенти ќе имаат идеални услови за работа и нема да се загрозува околината.