HomeРЕФЛЕКТОРЉубителите на класичната музика дале 23 милиони долари за култура

Љубителите на класичната музика дале 23 милиони долари за култура

Најелитната канадска институција, Националниот уметнички центар во Отава (NAC), е побогат за 23 милиони долари, колку што дарувале љубителите на класичната музика, балет, кино и други врсти на уметности. Парите бие собрани во компанија која се уште е во тек и е прва одтаа врста во историјата на овој уметнички центар. Само Гејл Аспер од Винипег донирала пет милиони долари.

Таа е косопственик на медиумската империја „Global“ на семејството Аспер, таа е на чело на управниот одбор на фондацијата „NAC“ и гувернерка во Хебрејскиот универзитет во Ерусалим. Целта на „кампањата за креативност“ е да им се помогне на уметниците и на уметничките организации за да постигнат резултати од најголема вредност на меѓународната сцена.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com