Monday, Jun 18, 2018
HomeДЕНЕШНАСветУбиецот расист се изјасни дека не е виновев – Обвинителот бара смртна казна

Убиецот расист се изјасни дека не е виновев – Обвинителот бара смртна казна

Дилан Руф, 21-годишниот супрематист ќе се изјасни пред судот во Чарлстон како невин за 33 точки од обвинението доколку Јавниот обвинител побара од судот смртна казна, по добивање на совет од неговиот адвокат иако во текот на распитот се изјасни како виновен.

Јавноста во Америка ќе биде на работ на нови судири и проблеми доколку Дилан Руф не ја добие заслужената казна бидејќи пред еден месец влета во црква во Чарлстон каде се служи миса претежно за афро-американското население и уби 11 лица во крвав масакр.