HomeДЕНЕШНАСветУбиен значаен командант на ИСИС, ирачките сили пред голема победа

Убиен значаен командант на ИСИС, ирачките сили пред голема победа

Ирачките воени сили помогнати со коалиционите партнери успеале да го ликвидираат Абу Хамза во областа Хамам ал-Алил кој е еден од најзначајните за џихадистичката терористичка организација, кој стоеше зад организирање на самобуиствени напади врз непријателските позиции.

Командантот на ИСИС, Абу Хамза, со потекло од Алжир, бил убиен од силите на ирачката Влада кои во неделата воспоставиле контрола над новиот дел од Мосул и се очекува да продолжат уште пожестоко врз целата структура на терористите.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com