HomeРЕФЛЕКТОРФилмTwitter заедницата бара дечко за Captain America, фановите бесни

Twitter заедницата бара дечко за Captain America, фановите бесни

Интернет Twitter заедницата во САД започна кампања со која од филмското студио Disney да му „најде“ дечко на супер херокот Captain America, еден од симболите на американската гордост во поп културата. Ликот од стриповите на Marvel во досегашните филмови се уште нема „партнер“ иако никаде не е покажано дека станува збор за геј, бидејќи во првиот дел сосема јасно е дека е вљубен во агентката Пени Картер.

Со #GiveCaptainAmericaABoyfriend се води кампања за која многумина сметаат дека е само еден обичен каприц на ЛГБТ заедницата. Во Marvel универзумот има неколку ликови кои авторите ги создале како хомосексуалци, но Captain America никогаш не бил дел од нив, ниту пак има основа за такво нешто.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com