Thursday, Apr 19, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаЦентрите за јавно здравје отворени за вакцинација од сезонски грип

Центрите за јавно здравје отворени за вакцинација од сезонски грип

Центрите за јавно здравје ширум Република Македонија од денес започнуваат со вакцинацијата за сезонски грип и обезбедени се околу 30 илјади дози кои треба да ги покријат потребите на заинтересираните граѓани кои за услугата ќе платат 400 денари. Вакцинацијата за сезонски грип се препорачува за хронично болните лица, повозрасните, децата со намален имунитет, како и за медицинските работници.