HomeДЕНЕШНАПолитикаТрајко Вељаноски и официјално ги распиша изборите на 11 декември

Трајко Вељаноски и официјално ги распиша изборите на 11 декември

Претседателот на Собранието, Трајко Вељаноски, официјално ги распиша изборите за нови пратеници на 11 декември, откако вчера беше распуштен актуелниот пратенички состав.

За донесеното решение беше известен и Александар Чичаковски, претседателот на Државната изборна комисија која сега ќе може да ги преземе сите предизборни дејствија, да ги одреде датумите и да ја официјализира изборната кампања која ќе започне на 20 дена пред изборите.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com