HomeРЕФЛЕКТОРМузика„The Rolling Stones“ ја претставија блуз нумерата „Hate To See You Go“!

„The Rolling Stones“ ја претставија блуз нумерата „Hate To See You Go“!

Британскиот состав „The Rolling Stones“ објави дел од нумерата „Hate To See You Go“ во траење од 56 секунди, која ќе се најде на албумот „Blue and Lonesome“. Песната „Hate To See You Go“ е преработка од истоимената нумера од Литл Волтер од 1955 година. „The Rolling Stones“ ист отака направија обработка и од уште една нумера на Волтер „Just Your Fool“.

„The Rolling Stones“ песната „Just Your Fool“ прв пат ја извеле на 14 октомври на фестивалот „Desert trip“, а една недела порано ја претставија нумерата „Ride Em On Down“. Нејзиниот блуз албум се очекува да излезе на 2 декември.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com