Wednesday, Mar 21, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаТешка механизација влегува со Стајковци, влезот блокиран

Тешка механизација влегува со Стајковци, влезот блокиран

policija vlez stajkovci

Единици на МВР го регулираат влезот во селото Стајковци каде не може да се пројде за автомобил бидејќи влегува тешка механизација која ќе работи на расчистување на теренот и остранување на насобраната кал и отпад од наносите кои ги донесоа поплавите, известува Плус инфо. Пред влезот на Стајковци има и специјални полициски единици, како и припадници на КФОР, па забраната важи и за новинарите и лицата кои пренесуваат хуманитарна помош.

Извор: plusinfo.mk