Friday, Mar 23, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРТеатарТеатар и филм вечерва на ,,Скопско лето"

Театар и филм вечерва на ,,Скопско лето"

Во рамките на фестивалот Скопско лето и вечерва се задоволуваат вкусовите на публиката. Тетатр и филм за сите вљубееници во овој вид на уметност.

На сцената на МНТ ќе настапи ансамблот на театарот ,,Јордан Xaџи Константинов-Џинот” од Велес. Ќе ја одиграат претставата ,,Крал Иби” во режирана од страна на Андреј Цветановски.

Наспроти театарската претстава, сите љубители на седмата уметност во Сули Ан со почеток во 21 часот ќе биде прикажан швајцарскиот фил ,,Кругот” во режија на Стефан Хаулт