Saturday, May 30, 2020
HomePosts Tagged "Зоолошка градина"

Зоолошката градина која се наоѓаше во окупираната територија на Газа е конечно затворена по големи напори на активисти за правата на животните. Four Paws здружението успеа да ги ослободи сите 15 животни и да ги пресели во зоолошка градина во Јордан каде ќе имаат многу

Read More

Лубениците се вистински спас за летните високи температури и помагаат во одржување на хидрацијата на организмот. Но, освен луѓето и група на мечки обожуваат да јадат лубеници, сосема мирно додека чуварите од зоолошката ги хранат. Прекрасна глетка.

Read More

Во текот на вчерашниот ден Скопската зоолошка градина доби двојка морски лавови како нови жители кои пристигнаа од Загреб. Нивното ново живеалиште се протега на околу 200 метри квадратни со базен од 350 метри кубни од каде има глетка за посетителите кои ќе можат да ги

Read More