Sunday, May 31, 2020
HomePosts Tagged "животни" (Page 2)

Претставници на здруженијата за заштита и љубители на животните денеска напладне на плоштадот Македонија одржаа протест против изживувањето врз бездомните животни. Тие носеа транспаренти со пораки: „Од убиството на животни, до убиство на луѓе има само еден чекор“, „Правда за животните!“, „Убивате бездомни кучиња, да

Read More

Што ако животните би можеле да ги разбираат драматичните парламентарни избори? Што ако ги разбирале лошите вести кои ротираат на малите екрани секојдневно? Што ако ве разберат како трачарите за кој со кого заминал? Вака би изгледале нивните реакции

Read More

Сигурно сте запознаени со видовите на животни, но дали сте ги виделе истите во овие бои? Природата си поигрува! Син јастог Виолетова верверичка Розов делфин Црн пингвин Розов скакулец Бел паун Змија Розова желка

Read More

Животните се паметни. Особено кога се работи за набавка на храна. Урнебесна компилација која ја покажува итроштината и способноста на животните притаено да украдат храна. Некој користи трикови, а некој брзина, но на сите им успева да украдат. Како и луѓето крадци, така и животните

Read More

Голема акција за вдомување на миленик во сабота на 12.03.2015 година на улица „Македонија“, во близина на спомен куќата на Мајка Тереза. Под мотото „ВДОМИ, НЕ КУПУВАЈ!“ За два дена повеќе кучиња и мачиња да им обезбедиме топол дом, па затоа ги повикуваме сите граѓани

Read More

Прв центар за хуманост и борба против насилството врз животните во Македонија, отвори здружението за заштита на животните Анима Мунди. Центарот е лоциран во ТЦ Бисер, на први кат. Од Здружението информираат дека преку Центарот ќе се обидат да влијаат на јавната свест и промовираат хуманост, но

Read More