Tuesday, Feb 25, 2020
HomePosts Tagged "живеење"

Според редовната анкета на британскиот тренди магазин „Монокл“ (Monocle), Токио е најдобар град за живеење, следен е Берлин, Виена, Копенхаген и Минхен, додека на списокот нема ниту еден балкански град. Параметрите што се користени во студијата се однесуваат исклучиво на животниот стандард во градовите и мислењето

Read More

Животот во Лондон е поскап отколку во било кој друг град во светот. Британската престолнина е со највисоки наемни трошоци и со највисок удел од она што економијата го има произведено, покажува индексот на Live / Work Index, кој се мери секоја година од консултантска

Read More