Saturday, May 30, 2020
HomePosts Tagged "живеалиште"

Селото Џонгдонг во провинцијата Гуејџоу во Кина станало познато ширум светот бидејќи е населено во текот на целата година, а се наоѓа во внатрешноста на природна пештера во која живеат околу 100 жители. На 1.800 метри надморска височина, до оваа пештера можете да дојдете после

Read More

Скопската Зоолошка градина планира да гради живеалиште за шимпанзо кое ќе чини 232.000 евра - објави 24 Вести. За изградба на живеалиштето е ангажирана тетовската градежна фирма „Квалитет Бетонида“, која има рок од 7 месеци да заврши со градежните активности, стои во склучениот договор објавен

Read More

Зоолошката градина во Скопје ќе добие ново живеалиште и тоа за два слонови кои треба да пристигна до крајот на оваа година. Живеалиштето ќе се протега на површина од 3.200 метри квадратни, а во него ќе се изгради и објект со површина од 400 метри квадратни. Проектираното

Read More

Aрхитектонското студио nARCHITECTS започнува со фасцинантен проект со кој Њујорк ќе добие поинакво катче. На почетокот од наредната година на пазарот ќе бидат пласирани таканаречените „микро станови“, опремени по нависоки стандарди кои ќе пружат удобност и свежина во вашиот дом. Станбениот комплекс располага со 55 „микро

Read More

Нови жители на Скопската Зоолошка градина пристигнуваат за еден месец. Од Загреб доаѓа двојка морски лавови, а нивното живеалиште е скоро готово - објави Вечер. Нивното ново живеалиште ќе се протега на околу 200 квадратни метри, со базен од 350 кубни метри со партер од каде

Read More