Sunday, Apr 5, 2020
HomePosts Tagged "ЗЕЛС"

Матичните служби ќе склучуваат бракови и по 15 мај кога истекува мандатот на советниците и покрај вчерашното предупредување од скопскиот градоначалник дека нема да може да се склучуваат бракови во државава оти официјални сведоци се општински советници кои по истекот на мандатот немаат овластување да

Read More

Неизвесни се платите на вработените во образованието, јавниот превоз ќе сопре, противпожарната исто, градежни дозволи нема да може да се издаваат а ниту да се вршат венчавки. ЗЕЛС предупредува дека ако не се продолжи мандатот на градоначалниците и советниците после 15 мај ќе ја блокираат

Read More

Заедница на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) изрази длабоко жалење за огромната загуба на искусен професионалец и поборник на развојот на децентрализацијата на власта во Република Македонија. „ЗЕЛС го осудува чинот на грозоморното убиство што беше извршено утрово врз градоначалникот на општина Боговиње,

Read More