Wednesday, Apr 8, 2020
HomePosts Tagged "замок"

Славниот замок во Лос Анџелес, кој му припаѓа Хју Хефнер (90), основачот на списанието „Плејбој", беше продаден за 100 милиони долари, но досегашниот сопственик ќе продолжи да живее во него до крајот на животот. Новиот сопственик на имотот е Дарон Метропулос, директор на инвестициска компанија.

Read More

Британски археолози, во близина на замокот Тинтаџел во грофовијата Корнвол во југозападниот дел на Англија, пронајдоа урнатини од палатата за која веруват дека потекнува од шестиот век – период за кој се верува дека легендарниот крал Артур можеби живеел, пишуваат британските медиуми. Според податоците на научниците,

Read More

Грандиозниот османлиски дворец Топкапи се најде на листата на 10-те најпосетувани замоци во Европа. Овој симбол на Истанбул, се најде на трето место во класификацијата на радио Дојче веле. Во 1985 година Топкапи беше вклучен на списокот за светско културно наследство на УНЕСКО. Топкапи уште е

Read More