Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "Заминува"

Поранешниот британски премиер, Дејвид Камерон вчера изјави дека се повлекува од местото пратеник во парламентот и ја завршува политичката кариера по поразот на 23-ти јуни, кога британските избирачи гласаа за излегување на земјата од Европската унија и покрај неговата кампања за останување. Сега 49-годишниот Дејвид Камерон

Read More

Папата Франциск понудил да земе 10 бегалци со него во Италија за време на историската посета на грчкиот остров Лезбос, што се смета за храбар гест на солидарност со мигрантите чиј прилив ја разниша европската политика. Грчката државна телевизија ЕРТ објави дека на 8 Сиријци

Read More

По една година пауза, на евровизиската сцена повторно се враќа Украина, како и Босна и Херцеговина, која последен пат учествуваше во 2012 година, а Хрватска и Бугарија се враќаат за првпат од 2013 година. Единствената земја што се повлекува годинава е Португалија, која учествуваше 48

Read More

Горан Михајловски, главниот и одговорен уредник на дневниот весник „Вест“, по 31 декември ќе го напушти досегашното работно место во најтиражното гласило на медиумската компанија „Медија Принт Македонија“. Според информациите на некои од медиумите, на Михајловски на крајот на 2015 година му истекува важечкиот договор и

Read More