Monday, Aug 10, 2020
HomePosts Tagged "задолженост"

Актуелниот премиер на државава уверува дека Македонија е четврта најниско задожена држава во Европа, според евростат. Според Груевски, јасно било дека во периодот што претстои стратегија на СДСМ ќе биде да се делува во насока на „наводното“ спречување на задолжувањата. „'Наводно' спречување на задолжување во смисла

Read More

Македонија се најде меѓу земјите на кои им се заканува банкрот поради задолженоста. Листата е формирана од „Jubilee Debt Campaign“, институција која го состави извештајот со помош на Европската унија иако нејзините пораки не ги одразуваат ставовите на Унијата. За 22-те земји нотирани во извештајот, може

Read More