Tuesday, Sep 22, 2020
HomePosts Tagged "Windows 10"

Денеска истекува рокот кој Microsoft им го постави на корисниците да извршат бесплатна надградба на нивниот оперативен систем со најновата Windows 10 верзија. Секако, тоа важи за тие кои веќе имаат лиценциран софтвер на својот компјутер иако на торент сајтовите има и пиратски кракови кои

Read More

Samsung официјално соопштува дека не препорачува инсталација на Windows 10 на своите компјутери. „Искрено, не препорачуваме инсталирање на Windows 10 оперативен систем на било кој персонален компјутер или лаптоп за Samsung. Интензивно работиме во координација со Microsoft со цел да ги решиме проблемите“, гласи соопштението на

Read More

Во првите 24 часа откако Microsoft почна со продажба на Windows 10, оперативниот систем беше преземен од над 14 милиони уреди, а новите цифри се уште поголемо изненадување. Над 27 милиони корисници го надградиле својот оперативен систем со десетката, а ако продолжи ваквиот тренд, новиот софтвер

Read More

Голем број на корисници кои ја инсталирале првата кумулативна надградба на Windows 10 пријавуваат голем број на проблеми бидејќи системот не успева да ја инсталира новата верзија и прави постојани падови. Се уште не се знае каде лежи проблемот, но дел корисниците велат дека е

Read More

Windows 10 излезе официјално на 29 јули и се уште е во екот на вниманието. Реакциите на корисниците не стивнуваат, кој се фали, кој се жали, но општо се очекува да се подобрат многу работи што не беа во ред во Windows 8. Голема новост

Read More

Windows 10 може да функционира и со хардвер што покренува Windows 7 и Windows 8.1. Но, ако наидете на проблеми, Microsoft има решение лесно да ја повратите претходната верзија на Windows во рок од 30 дена од инсталирањето на Windows 10. Ако го надградите вашиот Windows

Read More

Microsoft со гордост соопшти дека за само неколку дена добил дури 15 милиони корисници кои ја искористиле можноста за бесплатна надградба со Windows 10 што дава позитивен сигнал за новиот софтвер. Сите кои имаат лиценциран Windows 7, 8 и 8.1 може да ја превземат надградбата, а

Read More

Бета тестерите на Windows 10 ќе може да ја надградат бета верзијата на официјалната верзија на Windows 10, но само ако платат за неа. Сопствениците на легалните Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1, имаат можност за бесплатна надградба на Windows 10, со тоа што

Read More

Microsoft се уште нема точно разјаснето кој се ќе добие бесплатна надградба со најновата верзија на оперативниот систем Windows 10, но има еден сигурен начин да ја добиете бесплатно и што е најважно легално. Се што треба да направите е да се регистрирате во Windows

Read More