Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "војни"

Секој ден по социјалните мрежи гледаме позитивни фотографии кои не тераат да заборавина на лошите работи во светот, но дали некогаш сте погледнале фотографија и сте почуствувале грутка во грлото? Овие фотографии не тераат да размислуваме за човештвото и да бидеме благодарни за се’ што  имаме

Read More

Премиерот на Србија Александар Вучиќ ќе предложи заеднички ден на сеќавање за жртвите од судирите на просторот на поранешна Југославија, на претстојната конференција за Западен Балкан во Виена. На прес конференција тој рече дека на 27 август во Виена ќе им предложи на лидерите од државите

Read More

Римокатоличкиот поглавар ги оплакуваше жртвите од Холокаустот во текот на Втората светска војна и ги обвниви „големите сили“ кои не превзеле ништо за да ги спречат Нацистити во систематското уништување на Евреите, како и сите малцински групи кои беа на листата за истребување на Хитлер. Папата

Read More