Tuesday, Mar 31, 2020
HomePosts Tagged "видео игри"

Веб страната Bulimia.com се обиде на еден креативен начин да покрена иницијатива против надреалистичниот изглед на  хероините во видео игрите и нивното влијание над младите девојки. Bulimia.com на забавен начин користејќи фотошоп ги илустрира ликовите од видео игри како Grand Theft Auto со реалистични пропорции на нивните тела со цел

Read More

И покрај тоа што е релативно млада, српската индустрија на видео игри брзо прерасна во една од водечките на светско ниво, пишува порталот bizlife.rs. Според истражувањата, Србија генерирала 46,7 милиони долари приходи од развој на видео игри во текот на минатата година, а пазарот на игри

Read More

Тажни вести за фановите на гејмингот кој денес изгубија една од ретките култни личности директно од корпоративната управа на Nintendo. Сатору Ивата, претседателот на Нинтендо, за жал ја изгуби битката со канцерот и денес почина на 55 годишна возраст. Сатору Ивата беше еден од омилените ликови на

Read More