Saturday, Nov 28, 2020
HomePosts Tagged "Вевчани"

Големиот пожар кој вчера напладне изби над Вевчани, на планината Јабланица е локализиран, пред сè, со масовното учество, организираноста и пожртвуваноста на самото население. Огнената стихија беше токму над познатите Вевчанските извори, кои за оваа општина значат живот и тамоѓните жители повеќепати се бореле за нив. Опожарени

Read More

Повеќе од 30 уметници од Македонија, Србија, Грција, Египет, Мексико, Монголија, Полска, Франција, Бугарија, Словенија, Романија,Турција и Италија инспирирани од сите убавини кои ги нуди општина Вевчани ќе творат на шестата Меѓународна ликовна колонија „Вевчански видувања“. [caption id="attachment_2709" align="alignleft" width="300"] HPIM1348.JPG[/caption] Вевчани е место кое само по

Read More