Sunday, Feb 23, 2020
HomePosts Tagged "условна казна"

Ова е скандалозна пресуда, брзањето да се донесе пресуда укажува на планот и програмата на едно злосторничко здружение кое бега од правдата и вистината. Целта на донесувањето на ваквите пресуди е да станат правосилни како не би можеле да бидат преквалификувани, изјави за А1он, поранешниот

Read More

Судската постапка заврши за уште двајца демонстранти од протестите пред народната канцеларија на претседателот Иванов кои завршија со нејзино демолирање. Никола Аризанов и Филип Наковски го признаа делото учество во толпа, но тврдат дека не кршеле. Тие се осудени на условна казна и ако не го

Read More

Студентот Борјан Ефтимов за учество во протестите пред народната канцеларија на Иванов кои ексалираа и доведоа до нејзино демолирање е првиот кој е осуден со условна казна до една година, а ако го повтори делото ќе ја одлежи затворската казна. Ефтимов го признал делото и на

Read More

По разгледувањето на жалбата Апелациониот суд ја преиначи санкцијата против докторот Дејан Ставриќ и осудителната пресуда наместо со затворска е заменета со условна казна, што значи дека санкцијата нема да се примени доколку во наредните три години не стори кривично дело или го повтори истото. Офтамологот

Read More