Sunday, Jun 7, 2020
HomePosts Tagged "услови за живот"

Можеби има вонземски живот во нашиот Сончев систем, објави НАСА. Сите потребни нешта за живот биле пронајдени на една од месечините што орбитираат околу Сатурн. Енцеладус има хемикалии кои, кога се на Земјата имаат тенденција да укажуваат на живот, што значи дека може да

Read More

Астрономите со помош на Кеплер телескопот открива нова населива планета слична по состав на Земјата на која потенцијално има услови за живот. Планетата Кеплер 62Ф има за 40% поголема површина од Земјата со тоа што се наоѓа во Сончев систем со пет помали планети, а

Read More

Документарниот филм „Зелени ѕидови - црна храна“ е новото дело на студентите, чија проекција ќе се одвива утре, 28-ми септември, во паркот позади спортската сала Форца со почеток од 20 часот. Целта на овој филм е да се привлече што поголема маса на јавност во поголемо

Read More